TikTok dodaje novu opciju “Background Player” za streamove uživo

Da li ste ikada želeli da nastavite da slušate TikTok prenos uživo u situaciji kada ne možete da gledate akciju?

Sada možete – TikTok je nedavno dodao novu opciju „Background Player“ u okviru TikTok Live-a, koja vam, kako zvuči, omogućava da audio stream radi čak i ako izađete iz aplikacije.

Kao što možete videti na ovim primerima ekrana, koje je postavio korisnik Jonah Manzano (a deli stručnjak za društvene mreže Met Navara), nova opcija vam omogućava da ili nastavite da se video reprodukuje u plutajućem prozoru van aplikacije ili da samo zadržite zvuk valjanje, tako da možete da slušate razgovor bez potrebe da gledate video.

To bi moglo da pruži više opcija korišćenja za TikTok strimove, omogućavajući ljudima da se uključe kada su, recimo, u trci ili u kolima na putu kući, a ne mogu da se podese na potpuno iskustvo.

Audio opcije postale su iznenadni hit prošle godine, kada je Clubhouse ponovo probudio korisnike u potencijalu medija, što je izazvalo talas funkcija kopiranja na Tvitteru, Facebooku, IouTube-u i još mnogo toga. Taj trend, zajedno sa stalnim porastom slušanja podcasta, podstakao je sve nove trendove potrošnje, a sa strimingom uživo koji često pružaju jedinstven uvid od vaših omiljenih zvezda, ima smisla da TikTok takođe obezbedi opciju samo za audio, kao sredstvo za pomoći da se maksimizira njegov potencijal.

To bi takođe moglo da pruži novo razmatranje za TikTok zvezde koje žele da izgrade svoju publiku i povećaju angažovanje zajednice. Sada će moći da emituju samo audio, ili barem, sa zvukom kao fokusom, što bi moglo pomoći da se ljudi bolje usklade sa njihovim prisustvom u TikTok-u i povećaju sledeći rast.

Istovremeno, donekle je ograničen. Mislim, ne možete da se podešavate na TikTok klipove u audio formi, to je vredno samo za strimove uživo – ali opet, ako je to ključni aspekt vaše strategije, to bi mogao biti zgodan dodatak za olakšavanje veće veze i angažovanja.

Zaista izgleda prilično logično. Novi režim reprodukcije samo zvuka trenutno se uvodi za sve korisnike.

Similar Posts