Snapchat pokreće nova AR umetnička iskustva za podsticanje kulturnog angažmana.

Snapchat je pokrenuo novu digitalnu seriju umetnosti, u partnerstvu sa Muzejom umetnosti okruga Los Anđeles (LACMA), u kojoj će tri nova AR spomenika biti dostupna korisnicima u aplikaciji.

Kako je objasnio Snap:

„Odajući počast promenljivim pejzažima i istoriji Los Anđelesa, umetnici iz LA-a i Snap AR kreatori su sarađivali na dizajnu sočiva koja podižu perspektive iz celog regiona koristeći Snap-ovu AR tehnologiju. Sva tri rada mogu se naći na lokacijama u okolini LA-a, a mogu se videti i gledanjem kroz Snapchat kameru.”

AR umetnička dela, koja se mogu videti kroz Snap kameru, uključuju nove digitalne instalacije Džudi Bake, Sandre de la Loze i Kang Seung Lija. Korisnici Snap-a mogu da pregledaju delove, koji su zaključani za fizičke lokacije, na mestu kako je predviđeno, dok korisnici koji nisu u mogućnosti da sami putuju do instalacija mogu da skeniraju Snapkodove na lacma.org/monumental i ponovo stvore slično iskustvo gde su su.

To je najnoviji u Snap-ovim tekućim naporima da stvori nove oblike umetničkog izražavanja putem digitalnih medija, pri čemu Snap takođe radi sa renomiranim modernim umetnicima kao što su Jeffrei Koons, Damien Hirst, KAVS i drugi na raznim sličnim AR umetničkim aktivacijama.

To je dobar način da se pomogne u podsticanju angažovanja sa umetnošću, kroz potpuno novi proces, koji bi takođe mogao da podstakne više kreativaca i dizajnera da eksperimentišu sa Snap alatima i traže nove načine da se povežu sa publikom svojim radom.

Takođe pruža više kreativnih opcija u okviru Snap-a i dodaje više razloga ljudima da koriste Snapchat kako bi iskusili ove projekte.

Na kraju, to bi mogao da postane novi moderni umetnički pokret – i kako sve više umetnika eksperimentiše sa više digitalnih pristupa, čini se neizbežnim da ćemo na kraju videti potpuno nove oblike umetničkog prikaza i prezentacije putem ovih aplikacija.

Što je još značajnije kada uzmete u obzir nadolazeću promenu Metaverzuma i gde teoretski ide ljudska interakcija. U tom smislu, Snap prednjači, formulišući nova partnerstva i mogućnosti za umetnike i omogućavajući širu vezu za fanove u virtuelnim okruženjima.

Jednog dana uskoro, odlazak u umetničku galeriju bi mogao da zahteva korišćenje VR slušalica, a iskustva poput ovog će igrati ključnu ulogu u širem umetničkom angažovanju.

Similar Posts