Pinterest pruža nove načine za deljenje pinova ideja sa drugim aplikacijama.

Ovo bi moglo biti zgodno ažuriranje ako želite da povećate svoje prisustvo na Pinterest-u – iako je to pomalo drska funkcija, koja dolazi sa nekim dodatnim razmatranjima.

Ove nedelje, Pinterest je pokrenuo mogućnost preuzimanja vaših Idea Pins-a za deljenje sa drugim aplikacijama, zajedno sa Pinterest vodenim žigom.

Kako objašnjava Pinterest:

„Od danas, svi korisnici mogu da preuzimaju i dele objavljene Idea Pins na društvenim kanalima, uključujući Facebook i Instagram. Ove igle za ideje će biti preuzete kao video sa vodenim žigom koji spaja sve stranice sa idejnim pinom, a završava se završnom karticom koja prikazuje ime kreatora i korisničko ime.”


Deljenje pinova ideja sa drugim društvenim aplikacijama je jednostavno – možete da izaberete ikonu „FBStories“ ili „IG Stories“ u meniju za deljenje, što će pokrenuti preuzimanje prilagođeno svakoj aplikaciji, a zatim će se otvoriti sa video snimkom koji je spreman za rad u toku otpremanja, dok takođe možete preuzeti snimak i otpremiti ga na TikTok.

Super, tačno i dobro za dodatnu promociju pinova. Možda.

Problem je, kako ja vidim, u tome što Instagram već kažnjava otpremanja Reels-a koji uključuju TikTok vodeni žig kako bi sprečili ljude da jednostavno seku i lepe TikTok sadržaj. U stvari, Instagram kaže da će svaki video sa vodenim žigom sprečiti pogodak, i iako je to specifično za Reels, uopšte me ne bi iznenadilo da IG i Facebook takođe imaju isto ograničenje za otpremanje priča.

Similar Posts